Itzinya Amsterdam

De Startup Academy is een training voor de migrant-ondernemer. In deze training van 10 weken versterk je jezelf als ondernemer, ontwikkel en test je je bedrijfsidee en leer je hoe je in Nederland een bedrijf start of een winkel begint. Je wordt getraind in een kleine groep door theorie, praktijkoefeningen, brainstorms en gesprekken.

De facilitators

We hebben geen docenten omdat we denken dat les geven niet de beste manier is om je meer te leren als ondernemer. We geloven dat je vooral moet werken aan het vertrouwen in je eigen idee, zodat je zelf kunt starten. Daarom hebben we geen docenten maar facilitators of “gidsen” die je trainen. Tijdens de training tot ondernemer delen ze belangrijke leerervaringen met je, leiden discussies, reflecties en oefeningen. Alle facilitators hebben zelf ervaring als ondernemer of in andere vakgebieden.

Lesprogramma

Het lesprogramma van de Startup Academy bestaat uit de volgende sessies:

 1. Vergeet je Ondernemingsplan (Lean Startup)
 2. Haal het beste uit jezelf (Productiviteit)
 3. Hoe bouwen bedrijven de samenleving? (Better World Business)
 4. Begrijp het grote plaatje en ontdek blinde vlekken (Business Model Canvas)
 5. Bouw een stevige ondergrond voor je bedrijf (Waardepropositie-ontwerp)
 6. Wees je concurrentie te slim af! (Blue Ocean Strategy)
 7. Alleen klanttevredenheid laat je bedrijf groeien (Customer Discovery)
 8. Geld, hoe gebruik je het om je bedrijf te starten en te laten groeien? (Financiële Planning)
 9. Waarom zou iemand belangstelling hebben voor jouw bedrijf? (Presenteer je Product-Markt fit)
 10. Hoe stel je financiële investeringen zo lang mogelijk of misschien wel helemaal uit? (Ontwerp je MVP)

De Startup Academy wordt op meerdere plaatsen in en buiten Nederland georganiseerd. In Amsterdam wordt de Startup Academy georganiseerd door de organisatie Road of Hope. Er kunnen kleine verschillen zijn in de opzet en organisatie van de training in verschillende steden.

Wat we van jou verwachten

We verwachten van jou dat je:

 • ondernemend en gemotiveerd bent om je bedrijf te starten
 • bereid en in staat bent om deel te nemen aan alle sessies
 • daadwerkelijk aan de slag gaat met de hulpmiddelen die je aangereikt krijgt in de Startup Academy en ze toepast op je eigen bedrijfsidee
 • met je coach aan de slag gaat om te reflecteren en je motivatie om een onderneming te starten nog beter gaat begrijpen.

Over Itzinya

Itzinya is een internationaal netwerk van trainingsprogramma’s, vooral gericht op migranten en jongeren. Met als doel dat er MKB-bedrijven worden gestart waarmee zij in hun eigen inkomen en dat van anderen kunnen voorzien. Zo werkt Itzinya in onder andere Abuja (Nigeria), Antwerpen (België), Malaga (Spanje), Belgrado, Liverpool en Nörrkoping (Zweden).

Over Road of Hope

In Amsterdam wordt de Startup Academy georganiseerd door Road of Hope. Door middel van training en begeleiding ondersteunt Road of Hope vluchtelingen bij het integratieproces in Nederland.

Aanmelden training

Heb je belangstelling om mee te doen met deze training voor migrant-ondernemers in Amsterdam?